Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Lilla hjärtats” pappa dog i häktet – utredningen läggs ner

Processrätt
Publicerad: 2020-09-03 13:33
Häktet Kronoberg

Han greps misstänkt för att ha dödat sin treåriga dotter, som i media kallats ”Lilla hjärtat”.
I mitten på februari hittades mannen död på häktet, och en utredning om tjänstefel inleddes.
Nu lägger åklagaren ner utredningen.

Den treåriga flickan hittades död under en säng i en lägenhet i Norrköping, och föräldrarna greps och häktades, misstänkta för att ha dödat flickan.
Den 16 februari hittades pappan död på häktet och en utredning inleddes som skulle klarlägga om Kriminalvårdens personal begått tjänstefel i samband med mannens död.

Nu läggs utredningen ner.

– Jag bedömer att ingen i personalen har gjort sig skyldig till tjänstefel. Personalen har gjort bedömningar och vidtagit de åtgärder som varit lämpliga utifrån den information och de förutsättningar som funnits, säger chefsåklagare Kristian Agneklev.

Rättsmedicinsk undersökning

En rättsmedicinsk obduktion har genomförts.
”Sammantaget har den slutliga dödsorsaken inte kunnat påvisas, men undersökningsfynden, omständigheterna (polishandlingarna och patientjournalen) och frånvaron av konkurrerande fynd talar närmast för att dödsfallet orsakats av sena effekter av läkemedel- och narkotikaanvändning,” skriver Rättsmedicinalverket i sitt utlåtande.

– Obduktionsrapporten ger inte heller anledning att kritisera personalen på häktet för hur de hanterat situationen, säger Kristian Agneklev.
Man har under utredningen också tagit del av övervakningsfilmer från häktet, loggböcker med loggar från händelsen samt Kriminalvårdens internutredning.

Flickans mamma dömdes nyligen för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader. Domen har överklagats.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.