Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Privatägda drönare oroar Försvaret – ”rena vilda västern”

Nyheter
Publicerad: 2021-12-22 09:56
Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Ökningen av antalet drönare i Sverige oroar Försvarsmakten. Enligt myndigheten kan farkosterna komma åt hemlig information genom att filma skyddsobjekt - men även byggas om till rena vapen. Därför utvecklar nu myndigheten sin förmåga att "oskadliggöra" obemannade farkoster. - Kommersiella drönare av alla storlekar är ett problem redan i dag och det måste vi få förutsättningar att göra något åt. Situationen kan beskrivas som rena vilda västern, eftersom så många inte följer bestämmelserna, säger Ulf Lepp, överstelöjtnant och huvudman för skydd mot drönare i Försvarsmakten i ett pressmeddelande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.