Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisstudent får inte gå kvar – har fått två nya diagnoser

Nyheter
Publicerad: 2023-03-10 12:47
Foto: Daniella Backlund / SvD / TT

En polisstudent som diagnostiserats med två sjukdomar efter att han antagits till utbildningen får inte gå kvar.
Det slår Personalansvarsnämnden fast efter att studenten överklagat myndighetens beslut.

Det var i slutet av förra året som studenten avskiljdes från polisutbildningen sedan han diagnostiserats med två sjukdomar.

Polismyndigheten hänvisade till att studenten inte hade antagits till utbildningen om sjukdomarna varit kända vid antagningstillfället. Diagnoserna kan, i vissa specialfall, godkännas om studenten uppfyller ett antal förutsättningar – men den nu aktuella studenten uppfyller inte dessa och anses därför olämplig för fortsatta studier.

Fastställer beslutet

Studenden överklagade beslutet till personalansvarsnämnden och anförde att han klarat de krav som ställts upp och inte visat sig olämplig som polis. Han pekade också på att en av diagnoserna är färdigbehandlad samt att han haft den andra under hela sitt liv men varit ovetande om denna. Han underströk också att han klarat psykologtestet inför utbildningen helt utan anmärkning.

Myndigheten vidhöll sitt beslut.

Personalansvarsnämnden fastslår nu myndighetens beslut om skiljande från utbildningen och konstaterar att det saknas anledning att frångå den bedömning som redan gjorts.


Dela sidan:
Skriv ut: