Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisman och hans hustru häktade – för grovt koppleri

Nyheter
Publicerad: 2020-05-20 12:59
Foto: Johan Nilsson / TT /

En polisman i 35-årsåldern häktades i dag, misstänkt för grovt koppleri.
Han var en av de som greps under ett tillslag i förrgår, och misstänks tillsammans med sin fru vara den som förmedlat sexuella tjänster mellan kvinnor och sexköpare.

Det var strax innan klockan 12 i måndags som polisen slog till mot en adress i centrala Stockholm. Man misstänker att det på den massagesalong som finns på adressen förmedlats sexuella tjänster av de som arbetat där.

Jobbar som ingripandepolis

På måndagsmorgonen, några timmar innan tillslaget greps två personer, misstänkta för att ha organiserat sexhandeln, alltså grovt koppleri. De två är ett gift par i 35-årsåldern – och mannen jobbar i yttre tjänst som ingripandepolis i Stockholmsområdet – därför leds utredningen mot honom av speciella åklagarkammaren och chefsåklagare Per Nichols.

När paret greps hade kvinnan varit anhållen i sin utevaro i över tolv timmar – och mannen i nästan tre dygn innan han greps av sina kollegor.

Sannolika skäl

Enligt häktningsframställan har brotten, det grova koppleriet, pågått i närmare ett år. Mannens misstänkta brott började dock en månad efter kvinnans.

I dag beslutade Stockholms tingsrätt att häkta kvinnan och mannen på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri, samt om kvarstad av en stor summa pengar.

Åtal ska vara väckt den 3 juni.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.