Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisman försökte köra över kollegor – skräckslagna vittnesmål

Nyheter
Publicerad: 2022-05-17 14:20
Foto: Daniella Backlund / SvD /TT

När poliser skulle gripa en kollega som misstänktes för misshandel vägrade han stanna bilen och försökte istället köra på två av de ingripande poliserna. Efter att mannen kunnat gripas hittades polismannens tjänstevapen, spritflaskor - och en expanderbar batong i bilens backlucka. I fickan hade polismannen dessutom en fällkniv med ett sex centimeter långt blad. Polisen åtalades för misshandel, ofredande, barnfridsbrott, försök till grov misshandel, grovt rattfylleri, brott mot knivlagen samt våldsamt motstånd - och kommer, enligt ett yttrande från personalansvarsnämnden, att förlora jobbet om han döms i enlighet med åklagarens yrkande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.