Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisman åtalad för misshandel och hot mot 14-årig dotter

Nyheter
Publicerad: 2023-05-11 10:29
Genrebild. Foto: Claudio Bresciani / TT /

En polisman i Stockholmsområdet står åtalad för misshandel och hot mot sin 14-åriga dotter.
Enligt åtalet har han bland annat lagt sin arm runt hennes hals och ”tryckt åt”.
Polismannen, riskerar om han döms för brott som inte är ringa, att förlora jobbet.

Polismannen är åtalad både för misshandel och olaga hot mot sin dotter. Enligt stämningsansökan har han i december förra året ”tagit hårda tag om hennes armar och tryckt henne flera gånger mot kanten av en säng. Han har därefter tagit tag om hennes käke och tryckt henne mot en vägg eller ett bord.”

Han slängde därefter, enligt åtalet, ner henne på golvet och släpade ut henne i hallen där han drog upp henne och slog henne i ansiktet, eller tryckte sin hand mot hennes ansikte. Slutligen har han ”tagit hårda tag om hennes armar samt lagt sin arm om hennes hals och tryckt åt.”

Enligt åtalet orsakades dottern såväl smärta som andnöd, skrapsår på fingrarna, blåmärken/rodnader på armar och rygg och rodnad i ansiktet.

Nekar till brott

I samband med misshandeln har han enligt åtalet uttalat att han skulle göra dottern medvetslös, och slagit sin knytnäve i väggen invid hennes huvud.
Den åtalade polismannen nekar till brott. Av stämningen framgår också att flickans lillasyster samt en vän till flickan ska förhöras, angående hur polismannen blir när han dricker alkohol. Bland bevisningen finns också en rad sms samt fotografier och rättsintyg.

Nu har polisens personalansvarsnämnden yttrat sig i ärendet. De skriver att de gör bedömningen att polismannen kommer att skiljas från sin anställning om han fälls för misshandel som inte är ringa. Skulle han däremot dömas för misshandel som är ringa och/eller olaga hot kommer han inte att skiljas från sin anställning.


Dela sidan:
Skriv ut: