Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Poliser hindrade advokat från att filma olagligt ingripande – inte ”barnsligt” av advokaten

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2018-11-16 12:36
Justitieombudsmannen Cecilia Renfors slår fast att det polisingripande som advokaten filmade var olagligt – och att polisernas beteende mot advokaten var ”oprofessionellt”. Foto: Johan Nilsson/TT och KU

När advokaten försökte filma hur polisen, utan stöd i lagen, ingrep mot åhörarna efter en rätte-gång ställde sig två poliser i vägen för honom. Enligt poliserna var advokatens filmande "barnsligt". JO konstaterar nu att det ingripande som advokaten försökte filma var olagligt, att polisernas agerande var "oprofessionellt" - och att det kan vara bra för rättssäkerheten att filma polisens ingripanden.  


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.