Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisen lindrigt drabbad av corona – färre sjuka än väntat

Nyheter
Publicerad: 2020-10-15 11:29
Genrebild Foto: Johan Nilsson / TT /

Personalfrånvaron under den nationella särskilda händelsen som inleddes i början av mars – med anledning av coronavirusets spridning – var lägre än väntat.
Det rapporterar Polistidningen.

När Polismyndigheten den 5 mars valde att inleda den nationella särskilda händelsen var detta i syfte att säkra upp för risken att många anställda skulle insjukna.
Det innebar bland annat att personal i inre tjänst förbereddes för att rycka ut i yttre tjänst – om detta skulle behövas – och ändrade semesterplaneringar.

Poliser i inre tjänst behövde dock aldrig rycka ut i yttre tjänst och när den särskilda händelsen avslutades för drygt en vecka sedan kunde Polisen konstatera att sjukfrånvaron varit lägre än förväntat.

Myndigheten är dock noga med att understryka att man är redo att växla upp till en nationell särskild händelse igen, om coronaläget skulle förändras.

– Vi fick inte så stort bortfall som vi trodde, det är den största lättnaden i nuläget. Men det finns en möjlighet att växla upp igen, säger Per Engström, som var nationell kommenderingschef, nu sektionschef för ordning och säkerhet vid Noa, nationella operativa avdelningen, till Polistidningen.


Dela sidan:
Skriv ut: