Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisen gör insats mot relationsvåld under midsommar

Nyheter
Publicerad: 2022-06-23 10:48
Foto: Hasse Holmberg/TT

Under veckan genomför Polisen i region Mitt en brottsförebyggande insats i syfte att stävja relationsvåld.
Detta då antalet sådana brott vanligtvis ökar i samband med stora högtider.
– Under storhelger och ledigheter är det vanligt att antalet brott i nära relationer ökar, säger Jonas Svedberg, operationsledare för insatsen i ett pressmeddelande.

Brottsförebyggande insatser mot relationsvåld är sedan en tid tillbaka återkommande i region i samband med storhelgerna.
Då midsommar står för dörren inledde man under måndagen insatsen ”Sommarfrid” som syftar till att förebygga våld i nära relation i anslutning till denna helg.

– Under storhelger och ledigheter är det vanligt att antalet brott i nära relationer ökar. Vi kommer att fokusera på polisnärvaro i bostadsområden, samtala med medborgare och delar även ut information om hur hjälp kan nås för den som är utsatt eller för de som uppmärksammar att det inte står rätt till hos grannar eller bekanta, säger Jonas Svedberg, operationsledare för insatsen i ett pressmeddelande.

Insatsen sker inom ramen för myndighetens satsning mot särskilt utsatta brottsoffer – och Jonas Svedberg uppmanar grannar och vänner att kontakta Polisen om man känner oro för någon i sin närhet.

– Polisens fokus är på gärningsmännen och de som är brottsutsatta men en lika viktig insats har visat sig vara att vi sätter ljus på det här omfattande samhällsproblemet och kan föra ut budskapet att du som granne eller vän är välkommen att kontakta polisen om du känner oro, gör det hellre en gång för mycket än inte alls, säger Jonas Svedberg.


Dela sidan:
Skriv ut: