Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polisen bötfällde lustgasförsäljare vid Stureplan

Nyheter
Publicerad: 2022-07-21 11:20
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Polisen har bötfällt ett antal personer som sålt lustgas vid Stureplan i centrala Stockholm för brott mot ordningslagen, det meddelar myndigheten i ett pressmeddelande.
Myndigheten ser problem med den försäljning av lustgas som sker i anslutning till nattklubbar i Stockholm.
– Vi kan konstatera att det finns en stor problematik kring lustgasförsäljningen på offentliga platser i samband med att nattklubbsverksamheten är igång på helgerna i Stockholms innerstad, säger Ola Åkesson, kommunpolis på Norrmalm.

Lustgas har blivit ett allt mer populärt berusningsmedel. Det är varken olagligt inneha eller att bruka lustgasen och den säljs ofta genom uppblåsta ballonger.

Enligt Polisen finns dock en ”stor problematik” med den försäljning av lustgas som idag sker utanför nattklubbar. Myndigheten pekar bland annat på att risken för att råka ut för olyckor eller utsättas för brott ökar vid användning av lustgas. Dessutom, skriver Polisen, kopplas försäljningen ofta samman med annan brottslighet som till exempel narkotikabrottslighet, sexualbrott eller stöldbrott – och bidrar stor nedskräpning på Stockholms gator och torg.

Nu har Stockholmspolisen också bötfällt flera försäljare som sålt lustgas vid Stureplan i centrala Stockholm med stöd av lokala ordningsföreskrifter. De saknade nämligen tillstånd för att bedriva försäljningen.

– Vi kan konstatera att det finns en stor problematik kring lustgasförsäljningen på offentliga platser i samband med att nattklubbsverksamheten är igång på helgerna i Stockholms innerstad, säger Ola Åkesson, kommunpolis på Norrmalm i pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: