Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polis sökte kontakt på sexforum i uniform – riskerar löneavdrag

Nyheter
Publicerad: 2019-09-10 13:04
Foto: Polisen

Han kallade sig ”Konstapel Sträng” och lade ut bilder på sin uniform, batong och polislegitimation i en sluten grupp på en BDSM-sida.
Nu ska Polisens personalansvarsnämnd avgöra om polisinspektören ska få ett löneavdrag på grund av sitt agerande.

Polismannen lade ut ett antal bilder på sin uniform, batong och polislegitimation i sin kontaktannons på hemsidan darknet.se, ett forum för personer som är intresserade av BDSM.

När hans arbetsgivare fick reda på detta valde man att inleda en arbetsrättslig
utredning som senare ledde till att myndigheten anmälde den anställde polisen till personalansvarsnämnden. Detta eftersom arbetsgivaren ansåg att mannens agerande riskerat att skada förtroendet för Polismyndigheten.

”Finns uniformsintresse i dessa kretsar”

Polismannen har till sin arbetsgivare vidgått att det är han som publicerat de aktuella bilderna i kontaktannonsen. Han har vidare uppgett att gruppen på darkside.se är ”en presentationssida och endast för medlemmar”.

Enligt mannen finns ”ett uniformsintresse i dessa kretsar” och det var det han tänkte på när han lade ut bilderna. Han har förståelse för att myndigheten anser att bildpubliceringen var olämplig och kommer att avsluta sitt konto på darkside.se, enligt handlingarna från PAN.

Under september månad ska personalansvarsnämnden besluta huruvida mannen ska åläggas ett löneavdrag på grund av bildpubliceringen.


Dela sidan:
Skriv ut: