Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Polis skickade uniformsbild i ”flörtig” chat – varnas nu

Nyheter
Publicerad: 2023-03-15 09:34
Genrebild. Foto: Claudio Bresciani / TT /

En polis skickade en uniformsbild och bilder av sexuell karaktär i en chattkonversation med en kvinna han fått kontakt med via en dejtingapp.
Nu varnas han av Polisens personalansvarsnämnd som anser att agerandet inneburit ett åsidosättande av hans skyldigheter i tjänsten.

Polisens arbetsgivare vände sig till personalansvarsnämnden sedan det framkommit att polisen, i en chattkonversation, gjort olämpliga uttalanden innefattnade sexuella anspelningar samt även skickat bilder av sexuell karaktär – samtidigt som han anspelade på sin polisanställning.

Vid ett arbetsrättsligt samtal uppgav Polisen att han kommit i kontakt med en kvinna via en dejtingapp. Deras konversation hade sedan fortsatt via Snapchat – och konversationen blev snabbt ”flörtig”. Efter en tid blev det dock uppenbart att de båda hade olika värderingar – och de avslutade chattandet. Polisen tänkte inte då på att han haft på sig uniform på en av bilderna han skickat till kvinnan.

Varnas nu

Personalansvarsnämnden slår fast att mannen gjort olämpliga uttalanden, skickat bilder av sexuell natur samt även anspelat på sin anställning som polis i chattkonversationen.

Enligt nämnden riskerar sådant agerande att rubba förtroendet för myndigheten och är inte heller förenligt med polisförordningen.

Polisen har därför åsidosatt sina skyldigheter i tjänsten och meddelas en varning för tjänsteförseelse.


Dela sidan:
Skriv ut: