Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Pilotfacket: SAS förbereder rekonstruktion av bolaget

Nyheter
Publicerad: 2022-06-22 08:30

Flygbolaget SAS förbereder sig för en rekonstruktion av bolaget, enligt Expressen som tagit del av ett internt mejl som SAS pilotfack skickat ut till sina medlemmar i dag.

Samtidigt som det pågår intensiva medlingssamtal mellan pilotfacket SPG och SAS framgår det i pilotfackets brev till sina medlemmar att SAS planerar på en rekonstruktion av bolaget via en så kallad kallad Chapter 11 i amerikansk domstol. Det skriver Expressen.

– Enligt de uppgifter vi har så har SAS kontrakterat ett antal advokatfirmor och byråer i New York för att hjälpa till med detta. Om det rör sig om beredskap för en rekonstruktion eller en aktiv plan är oklart, uppger en av tidningens källor. 

– Det är många flygbolag som gjort på det här sättet. Vi har nu indikationer på att SAS tänker göra på samma sätt och vi försöker få hjälp med att tyda vad som pågår, säger samma källa.

”Kommer skylla på SPG”

Pilotacket SPG skriver samtidigt i det interna brevet att man tror att företaget vid en konflikt ”kommer försöka underminera vår position på flera sätt genom dels ”bemanningsföretag”, dels genom att skylla en konkursansökan på SPG. En konkursansökan vi under lång tid misstänkt kan komma och som i all mening inte har någon bäring på förhandlingarna om nya kollektivavtal för piloter”.


Dela sidan:
Skriv ut: