Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Pia Haak ny CIO på Swedbank Robur

Nyheter
Publicerad: 2021-11-10 07:28
Pia Haak blir ny CIO för Robur.

Swedbank Robur har utsett Pia Haak till ny CIO och ansvarig för Investment Management.

Swedbank Robur har utsett Pia Haak till ny CIO, Chief Investment Officer, och ansvarig för Investment Management. Hon kommer närmast från rollen som ansvarig för blandfonder och tillgångsallokering och tillförordnad CIO på Swedbank Robur.

– Pia är en välmeriterad och kompetent ledare med en mycket stark och omfattande erfarenhet från den finansiella marknaden. Hennes djupa kunskaper, personliga driv och förmåga att bygga starka team och effektiva samarbeten är en viktig nyckel i arbetet att skapa långsiktigt värde till våra kunder, säger Liza Jonson, vd Swedbank Robur. 

Tidigare erfarenheter

Pia Haak tidigare uppdrag inkluderar bland annat roller som kapitalförvaltare, produktägare och ett flertal seniora chefsuppdrag inom spara, pension och försäkring på Swedbankkoncernen.

– Jag är oerhört glad och stolt över att ta mig an rollen som CIO. Närmast på agendan står vårt arbete med att nå vår vision, våra klimatmål och vår långsiktiga strategi kopplat till hållbart värdeskapande. Tillsammans med våra drygt 80 kunniga förvaltare, hållbarhetsanalytiker och ägarstyrningsspecialister kommer jag att målmedvetet fortsätta arbeta för att vi ska vara med och driva utvecklingen i branschen, vidareutveckla vårt produkterbjudande och skapa hög kundnöjdhet och god avkastning, säger Pia Haak, CIO på Swedbank Robur. 

Tar plats i ledningsgruppen

Pia Haak tillträdde sin nya roll i början av november 2021. Hon tar plats i Swedbank Roburs ledningsgrupp och rapporterar till Liza Jonson, vd Swedbank Robur.


Dela sidan:
Skriv ut: