Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Percy Nilsson åtalas för grovt insiderbrott

Nyheter
Publicerad: 2020-07-30 13:37
Foto: Drago Prvulovic / TT

Percy Nilsson och Dan Olofsson åtalas nu för grova insiderbrott efter budstriden i fastighetsbolaget Victoria Park.
Det avslöjar Dagens industri.  

Sammanlagt åtalas fjorton personer för 27 åtalspunkter i härvan runt fastighetsboalget Victoria Park. Två av de åtalade är de välkända profilerna, Percy Nilsson och Dan Olofsson. De åtalas för grovt insiderbrott, brott som enligt åklagaren skett våren 2018, skriver Dagens Industri.

I stämningen skriver åklagaren att det läckt insiderinformation från storbanken Nordea inför budet på teleoperatören TDC samma år.

Fick sms

Enligt åtalet har Dan Olofsson den 2 maj 2018 ”obehörigen röjt och förmedlat” ett kommande bud på Victoria Park från ett tyskt fastighetsbolag till Percy Nilsson, skriver Dagens industri. 
”Hej Percy. Kommer ett bud på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood”, skrev Dan Olofsson i sitt sms som skickades till Percy Nilsson den 2 maj. 

Samma dag köpte Percy Nilsson, genom sitt bolag Malmö Bra Bostad, aktier i Victoria Park för närmare 3,4 miljoner kronor. 


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.