Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Pehrsson och styrelsen oeniga – Arnhult tar över som vd för Castellum

Nyheter
Publicerad: 2022-01-11 09:38
Rutger Arnhult. Foto: Klövern

Efter oenigheter tvingas Biljana Pehrsson lämna vd-posten för Castellum, endast efter en månad på positionen. Storägaren och bolagets styrelseordförande Rutger Arnhult tar över som vd.

Castellums styrelse har utsett styrelsens nuvarande ordförande Rutger Arnhult till vd för Castellum med tillträde den 10 januari 2022. Det framgår av ett pressmeddelande från sent under måndagen.

Biljana Pehrsson lämnar sitt uppdrag

”Styrelsen har gjort en samlad bedömning kring vad som kommer krävas för att säkerställa en framgångsrik integration mellan Castellum och Kungsleden. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har inte nått samsyn i hur detta arbete skall bedrivas. Mot denna bakgrund lämnar Biljana Pehrsson sitt uppdrag och Rutger Arnhult efterträder henne på vd-posten”, framgår det av pressmeddelandet.

I samband med att Rutger Arnhult tillträder i rollen som vd för Castellum lämnar han posten som styrelseordförande och medlem av valberedningen med omedelbar verkan men kvarstår som styrelseledamot. Samtidigt utses nuvarande styrelseledamoten Per Berggren till styrelseordförande fram tills årsstämman 2022. Biljana Pehrsson lämnar rollen som vd med omedelbar verkan. 

– Biljana Pehrsson har över tid byggt upp Kungsleden till ett starkt fastighetsbolag som väl kompletterar Castellums erbjudande och utveckling framåt. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har dock inte nått samsyn kring strategin framåt för att bygga Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag. Styrelsen har därför beslutat att utse Rutger Arnhult som vd med omedelbar verkan. Vi är övertygade om att Rutger kommer att leda Castellum och det förestående integrationsarbetet med samtliga intressenters bästa för ögonen. Hans uppgift blir nu att skapa en stabil och lönsam plattform för Castellums fortsatta tillväxtresa, säger Per Berggren, styrelseordförande för Castellum.

Tacksam för förtroendet

Rutger Arnhult som nu tar över som vd säger att han är tacksam för förtroendet från styrelsen och att han ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare och genom en lyckad integration stärka Castellums konkurrenskraft på den nordiska fastighetsmarknaden såväl finansiellt som operationellt.


Dela sidan:
Skriv ut: