Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Påstås ha kastat mordbevisning – åtalas för skyddande av brottsling

Nyheter
Publicerad: 2023-02-23 10:38
Gävle tingsrätt Foto: Fredrik Sandberg / TT

En 38-årig man åtalas för att ha begått ett mord i samband med en narkotikauppgörelse.
Samtidigt åtalas en 50-årig kvinna för skyddande av brottsling och påstås ha kastat en kniv och ett par tofflor som mannen misstänks ha använt vid gärningen.
– Kvinnan har erkänt gällande tofflorna men förnekat gällande kniven, säger åklagaren Birgitta Fernlund i ett pressmeddelande.

Enligt stämningsansökan påstås den 38-årige mannen ha knivhuggit ihjäl en annan man i Gävle i mitten av november förra året. Åklagarmyndigheten skriver i pressmeddelandet att uppgifter som framkommit under förundersökningen tyder på att gärningen begicks i samband med en narkotikaöverlåtelse.

Mannen nekade inledningsvis till all inblandning, men har under tiden som frihetsberövad gjort vissa medgivanden.

– Den åtalade mannen har inledningsvis förnekat all inblandning men har sedan under förundersökningen medgivit att han knivhuggit målsäganden men har hävdat att han agerat i nödvärn då målsäganden försökt råna honom, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund i pressmeddelandet.

Erkänner att hon undanskaffat tofflorna

Parallelt med mordåtalet åtalas också en 50-årig kvinna för skyddande av brottsling.

Enligt stämningen påstås hon ha undanröjt bevis genom att kasta den kniv och de tofflor som 38-åringen använde vid mordet. Hon har erkänt att hon kastat tofflorna – men nekar till att hon skulle ha undanskaffat det påstådda mordvapnet.


Dela sidan:
Skriv ut: