Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Påstådda sexköp på Östermalm var ”förlängning” av massage

Nyheter
Publicerad: 2023-01-20 10:11
Gengrebild. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

En man i 45-årsåldern frias från åtalet om tre fall av köp av sexuell tjänst som påstods ha ägt rum på en massagesalong på Östermalm.
Enligt Stockholms tingsrätt håller inte åklagarens bevisning för att slå fast att mannens Swishbetalningar avsett sexköp.

En man i 45-årsåldern åtalades för tre fall av sexköp som påstods ha ägt rum på en massagesalong på Östermalm i Stockholm.

Det stod klart att mannen besökt den aktuella salongen vid tre tillfällen. Han hade, enligt åklagaren, betalat för besöken via Swish och betalningarna hade vid samtliga tillfällen skett i två omgångar där en första betalning gick till salongen och den andra till två olika kvinnor som jobbar på salongen.

Hävdade att det rörde sig om förlängning

Den åtalade mannen nekade till brott och hävdade att betalningarna som gjorts till de två privatpersonerna avsett ersättning för ”förlängning av massagen”. Han tyckte att massagen hade känts så bra att han under denna visat för massösen att de skulle fortsätta. Den förlängningen har han sedan betalat till ett telefonnummer som massösen hade på en lapp. Beloppets storlek på den extra betalningen varierade beroende på hur nöjd han var med massagen.

Ett vittne som jobbat på den aktuella salongen, och som tagit emot en betalning från den åtalade mannen, uppgav vid tingsrätten att hon visste att det förekommit försäljning av sexuella tjänster där. Även hon hade sålt sådana tjänster vid något tillfälle. Hon sade sig dock inte veta vad de aktuella betalningarna från mannen till henne avsåg då hon ibland lånat ut sin Swish till andra. Åklagaren har inte heller påstått att hon sålt sexuella tjänster till mannen.

Vittnet uppgav vidare att kunderna betalade kontant till aktuell massös vid köp av sexuella tjänster samt att det ibland hände att kunderna ville förlänga en massage som från början var bokad en timme. Det hände då att vissa kunder betalade via Swish samt även lämnade dricks.

Bevisningen håller inte

Stockholms tingsrätt anser att betalningarna till vittnet och ytterligare en kvinna som arbetat på salongen är besvärande för mannen. Detta särskilt då vittnet uppgett att betalning av sexuella tjänster skett direkt till aktuell massös. Enligt tingsrätten hade det också, mot bakgrund av mannens förklaring, varit naturligt att betala för förlängningen av massagen direkt till salongen och då med ett belopp ”nära timpriset för en legal massage”. I ett av de nu aktuella fallen betalade han istället mer än det dubbla timpriset till vittnet för den påstådda förlängningen.

De besvärande omständigheterna till trots frias dock mannen då åklagarens bevisning inte anses tillräcklig.


Dela sidan:
Skriv ut: