Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Pagrotsky föreslås som ordförande i kommunalt destinationsbolag

Nyheter
Publicerad: 2023-01-25 08:31
Leif Pagrotsky. Foto Henrik Montgomery / TT

Den tidigare S-ministern och generalkonsuln Leif Pagrotsky föreslås ta över ordförandeklubban i i kommunägda destinationsbolaget Göteborg & Co.
– Göteborg är nummer ett i Sverige när det gäller evenemang, möten och mässor. Här finns också ett kulturliv av hög klass som spelar en viktig roll när man ska locka hit besökare eller arbetskraft. Det finns mycket att bygga vidare på när det gäller att skapa attraktivitet, säger han i ett pressmeddelande.

Det är kommunfullmäktige i Göteborg som utser styrelsen i Göteborg & Co och således de som har föreslagit Pagrotsky som ny ordförande.

Uppvuxen i staden

Pagrotsky, uppvuxen i Göteborg, har tidigare haft styrelseuppdrag i ett anat kommunalt bolag, Business Region Göteborg, säger i ett pressmeddelande att han hoppas kunna bidra till utvecklingen av en mer levande stad.

– När man utvecklar destinationen så blir det också en bättre och mer levande stad för dem som redan bor och verkar här. Jag hoppas kunna bidra till den utvecklingen.

Till övriga ordinarie ledamöter i Göteborg & Co föreslås: Stefan Svensson (M), Thaher Pelaseyed (V), Marie Zachrisson (L), Renas Mustafa (S), Ingrid Bexell Hulthén (MP) och Johanna Holmdahl (KD)


Dela sidan:
Skriv ut: