Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Över 1 200 rapporterades för fortkörning under trafikvecka

Nyheter
Publicerad: 2022-09-23 10:32
Genrebild Foto Jonas Ekströmer / TT /

Över 1 200 förare rapporterades för att ha överskridit hastighetsbegränsningen – och 87 av dessa fick se sina körkort omhändertagna när Polisen genomförde en trafikvecka i region Stockholm och Gotland.
Det uppger Polisen i ett pressmeddelande.

Sammanlagt rapporterades 1252 förare för hastighetsöverträdelser under Polisens trafikvecka i region Stockholm. 87 av dessa fick sina körkort omhändertagna.

I pressmeddelandet beskriver Polisen hur man rapporterade 14 förare för hastighetsöverträdelser när man genomförde en timslång kontroll utanför en förskola i Bromsten.

Kontrollerna har skett både öppet med polismålade fordon samt dolt med civila polisfordon. Vid kontrollerna har myndigheten också kontrollerat fordon och beteenden i trafiken.

– Att hålla hastighetsbegränsningarna är viktigt i för trafiksäkerheten, men det är långt ifrån det enda vi tittar på vid kontrollerna. Att förarna är uppmärksamma i trafiken, håller avstånd med mera är också viktigt för att trafikanterna ska komma tryggt och säkert dit de ska, säger Thomas Forsberg, trafikansvarig i polisregion Stockholm i pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: