Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Oscar Properties förbereder skadeståndsprocess

Nyheter
Publicerad: 2020-05-15 07:49
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT /

Oscar Properties reserverar för upparbetade kostnaderna i projektet Gasklockan om 182 miljoner kronor och gör nedskrivningar om 125 miljoner kronor avseende projektportföljen.

Oscar Properties meddelade sent i går eftermiddag, torsdag, att bolaget har, trots flertal försök under det senaste året, misslyckats att få till en överenskommelse med Stockholms stad avseende bostadsprojektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Oscar Properties har därför beslutat att reservera för de upparbetade kostnaderna om 182 miljoner kronor som bolaget tagit i projektet.

Därutöver görs nedskrivningar om 125 miljoner kronor avseende projektportföljen. Efter dessa reserveringar och nedskrivningar uppgår soliditeten till 35 procent.

”Oscar Properties beklagar att man inte tillsammans med Stockholms stad verkar få möjlighet att realisera Gasklockan, som har förutsättningar att bli ett av Sveriges mest extraordinära arkitektoniska landmärken. Oscar Properties har anlitat två separata juridiska ombud vilkas utlåtanden båda visar att bolaget har goda förutsättningar att kunna återfå minst de nedlagda projektkostnaderna i form av skadestånd”, framgår det av pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.