Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Orexo stämmer amerikansk konkurrent för patentintrång

Nyheter
Publicerad: 2020-09-14 09:10
Foto:Orexo

Bolaget Orexo har lämnat in en stämningsansökan till den amerikanska distriktsdomstolen i New Jersey mot en konkurrent och hävdar patentintrång.

Orexo meddelar idag att bolaget lämnat in en stämningsansökan till den amerikanska distriktsdomstolen i New Jersey mot Sun Pharmaceutical Industries Limited, Sun Pharma Global FZE, Sun Pharma Global, Inc., och Sun Pharmaceutical Industries, Inc.

Stämningen sker med anledning av att Sun lämnat in en så kallad Abbreviated New Drug Application till US Food and Drug Administration, FDA, där Sun söker tillstånd om att få marknadsföra och sälja generiska versioner av Orexos läkemedel Zubsolv. Detta gjordes innan patenten som är listade i FDAs så kallade Orange book löper ut.

I stämningsansökan hävdar Orexo att Sun gör intrång i fem patent, vilka löper ut under perioden december 2027 till september 2032. 

Bättre förberedd

”Genom att Orexo lämnat in en stämningsansökan mot Sun, är FDA förhindrad att godkänna Suns ANDA-ansökan under en period av 30 månader, eller tills dess en domstol finner att patenten är ogiltiga eller att Suns produkt inte gör intrång på patenten. Denna 30-månadersperiod inleddes vid det datum då Sun formellt informerade Orexo om sin ANDA-ansökan”, skriver Orexo i pressmeddelandet.

– Idag är Orexo betydligt bättre förberedd på att försvara Zubsolvs exklusivitet i jämförelse med när vi påbörjade den första patenttvisten. Vi har tidigare framgångsrikt skyddat de immateriella rättigheterna för Zubsolv och är väl förberedda att göra det igen genom att kraftfullt försvara våra rättigheter mot Sun, säger Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef, Orexo AB.

Ökade kostnader

Patenttvisten förväntas leda till ökade legala kostnader, där majoriteten av kostnaderna förväntas belasta åren 2021 och 2022. För innevarande år bedöms de legala kostnaderna inte ha någon materiell påverkan på resultatet och, som tidigare, kommer en eventuell justering i guidning av OPEX lämnas i kvartalsrapporterna.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.