Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Stopp för vadslagning på fotbollsmatcher i lägre divisioner

Offentlig rätt
Publicerad: 2020-09-15 13:09

Från och med årsskiftet blir det förbjudet att spela på enskilda regelbrott, individuella prestationer av minderåriga och fotbollsmatcher utöver de fyra högsta divisionerna.
Det står klart sedan Spelinspektionen beslutat om föreskrifter och allmänna råd i syfte att motverka matchfixning.

De nya föreskrifterna innebär att de tillåtna utbudet på vadhållning begränsas för spelbolagen med svensk licens.
Det handlar alltså om att det nu blir förbjudet att spela på enskilda regelbrott, hörnor, straffar och gula kort, under matcher och turneringar.

Dessutom ska det inte längre vara möjligt att spela på individuella prestationer av spelare under 18 år. Samtidigt förbjuds spelande på fotbollsmatcher som spelas i i någon av divisionerna utöver de fyra högsta, matcher i Svenska cupen och träningsmatcher annat än för landslagen.

Föreskrifterna avser endast sport som utövas i Sverige.

Fotboll en högrisksport

Enligt spelinspektionens bedömning kommer föreskrifterna innebära att det ”saknas skäl att påverka utgången av spel på den svenska licensmarknaden inom de berörda områdena”.

Att man just riktat in sig på fotboll har, enligt Spelinspektionen, att göra med att det är en ”högrisksport när det gäller matchfixning” i synnerhet i de lägre divisionerna.

– Detta är ytterligare ett steg i arbetet med att minimera riskerna för matchfixning och det hot mot idrottens integritet som matchfixningen utgör, säger Nicklas Hjertonsson, enhetschef på Spelinspektionen.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.