Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Region Stockholm riskerar mångmiljonböter för otillåten upphandling

Offentlig rätt
Publicerad: 2022-11-30 07:58
Foto: Alexandra Bengtsson / SvD / TT

Region Stockholm genomförde en otillåten direktupphandling av bemanningstjänster inom hälso- och sjukvård.Nu vill Konkurrensverket att regionen ska förpliktas att betala 10 miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift för det inträffade. - Att pandemin förorsakade oväntade påfrestningar i många organisationer är förståeligt, men det finns en bortre gräns för vad som kan anses utgöra en oförutsedd händelse och därmed ligga till grund för synnerlig brådska i upphandlingslagstiftningens mening, säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten i ett pressmeddelande


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.