Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nylanserad företagsobligationsfond har lockat 1 miljard kronor

Nyheter
Publicerad: 2020-06-30 12:54
Åsa Wallenberg, vd för SPP Fonder.

SPP Fonder lanserar SPP High Yield Företagsobligation med fokus på nordiska krediter.
– Fonden har redan attraherat över 1 miljard svenska kronor, säger Åsa Wallenberg vd SPP Fonder.

Mitt under Corona-krisen som har skapat turbulens på finansmarknaderna, och i synnerhet för företagsobligationer, lanserar SPP Fonder SPP High Yield Företagsobligation med fokus på nordiska krediter. Trots kris har fonden redan attraherat kapital.

– Fonden har redan attraherat över 1 miljard svenska kronor vilket är fantastiskt. Den är ett tydlig och kompletterande alternativ till obligations- och företagsobligationsfonder med högre kreditvärdighet och är dessutom en av få företagsobligationsfonder på marknaden som erbjuder långtgående hållbarhetskriterier och är fossilfri, säger Åsa Wallenberg vd SPP Fonder.

Investeringarna

SPP High Yield Företagsobligation är en aktivt förvaltad, hållbar räntefond som investerar i framför allt nordiska företagsobligationer som saknar investment grade-rating, dvs bolag med högst BB+-rating eller bolag som saknar rating. Fonden kan dock även placera i utomnordiska emittenter och i viss mån i företagsobligationer med högre kredit­värdighet.

Möjligheter

SPP Fonder konstaterar att inledningen av Coronakrisen, framförallt under mars månad, skapade stor turbulens på finansmarknaderna och i synnerhet på marknaden för High Yield-obligationer, men marknadsrörelserna skapade inte bara utmaningar utan också möjligheter i form av attraktiva nivåer på kreditspreadar, något som den nya fonden har möjlighet att utnyttja.

– Vi tror att vår förvaltningsfilosofi med ett tydligt fokus på BB-företagsobligationer har goda möjligheter att vara en ”sweetspot” ur såväl avkastnings- som diversifieringssynvinkel, tillägger Andreas Hälldahl, förvaltare av SPP High Yield Företagsobligation


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.