Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nya investerare höjer värdet på Visma till 16 miljarder euro

Nyheter
Publicerad: 2021-09-10 09:12

Nya nordiska och internationella investerare höjer värdet på Visma till 16 miljarder euro.

Mjukvaruleverantören Visma meddelar idag att man som ett led i sin strategiska expansion har utökat sin aktieägarbas genom en sekundär distribution till institutionella investerare: Aeternum Capital, Norska Folketrygdfondet, Vind och GIC vilket värderar Visma till 16 miljarder euro. De nya investerarna kommer fortsätta stötta Vismas succé och expansion i Europa, framgår det av ett pressmeddelande.

Efter färdigställande av transaktionen kommer Hg, en investerare inom mjukvara i Europa och nuvarande majoritetsägare, fortsätta vara en majoritetsägare i Visma tillsammans med en grupp av medinvesterare i bolaget, vilket inkluderar GIC, ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus, Vismas ledning och de nya investerarna.

– De nya investerarna är varmt välkomna nu när vi fortsätter att utveckla molnteknik i världsklass. Framtiden ser ljus ut för utvecklingen av digitala tjänster, då fler företag ser värdet av molnbaserade tjänster för att hantera deras viktigaste affärsprocesser. Visma har en unik position att nära denna utveckling tack vare våra enastående medarbetare, vår internationella närvaro och nätverk samt ständigt växande support från våra fantastiska investerare, fäger Merete Hverven, CEO för Visma.

ABG Sundal Collier och Goldman Sachs International agerade placeringsagenter för transaktionen, med Ropes & Gray, Skadden och Wiersholm som juridiska rådgivare.


Dela sidan:
Skriv ut: