Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ny vd för krisdrabbade Rizzo Group

Nyheter
Publicerad: 2022-11-23 08:33

Modebolaget Rizzo Group drabbades hårt av Pandemin. Nu sker en hel del ledningsförändringar. I dag aviserar bolaget att vd Lars Fins lämnar bolaget och Jonas Stille utses som ny vd och tillträder omedelbart.

Pandemin slog extra hårt mot moderbolaget Rizzo Group som ännu inte har återhämtat sig. En orolig omvärld gjorde att Rizzo Groups försäljning stod still under tredje kvartalet i år. Bolaget har under året avyttrat dess dotterbolag och tillika drygt 90 procent av skoverksamheten i koncernen, vilket var en strategiskt viktig och nödvändig aktivitet, har vd Lars Fins uppgett för tidningen Market.

Lars Fins lämnar

Lars Fins, som varit VD sedan juni 2020 väljer nu att lämna bolaget efter ett intensivt förändringsarbete under en för bolaget påfrestande period.

Jonas Stille, idag ansvarig för affärsutveckling och etablering – utses som ny VD och tillträder omgående. 

Helena Morland, idag inköps och marknadschef – utses som vice VD med samma ansvarsområden som idag med omedelbart tillträde. 

– Det har varit två tuffa år och jag vill tacka Lars för hårt slit under sin tid. Nu ser vi fram emot att Jonas och Helena med ny energi driver Rizzo Group vidare mot lönsamhet, säger Tommy Jacobsson, Styrelsens ordförande.

I maj lämnade även bolagets CFO och för en vecka sedan meddelade bolaget att Jonas Ohrzén tar över posten som interim CFO. Han kommer närmast från ett CFO-uppdrag inom H&M-koncernen.

Ny finansiering

Rizzo Group meddelar även under onsdagen att förhandlingar med långivaren Sajaco Nordic Holding har avslutas.  

Bolaget har istället erhållit ett lån om sammanlagt totalt 11 miljoner kronor från Zenith den 31 oktober och 14 november. Lånet löper tills vidare med en årlig ränta på 6 procent.

”Zenith har också indikerat att ytterligare likviditetsstöd kan komma att lämnas till dess en långsiktig finansieringslösning kommer på plats. Bolaget och Zenith diskuterar för närvarande formerna och tidpunkten för eventuell överenskommelse om ytterligare likviditetsstöd”, framgår det av pressmeddelandet. 

Bolaget utreder också möjligheterna att genomföra en nyemission för att därigenom säkra bolagets kapitalbehov för att nå lönsamhet och målsättningen är att en sådan nyemission ska vara garanterad till åtminstone 50 procent.


Dela sidan:
Skriv ut: