Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ny studie: Det svenska skattesystemet gynnar företag i städer

Nyheter
Publicerad: 2022-10-25 08:59

Företag i städer har blivit alltmer lönsamma sedan början av 2000-talet. På landsbygden sker inte samma utveckling. Lönsamhetsgapet beror på att skattesystemet gynnar högkvalificerade företag som framför allt finns i städerna. Det visar en ny studie från AgriFood Economics Centre.– Vi vet inte varför landsbygdsföretag inte nyttjar 3:12-regelveket i samma utsträckning som företag i städerna. Det kan vara okunskap eller att andra förutsättningar skiljer sig åt. Men resultaten är att det uppstår en regional skatteojämlikhet, säger Martin Nordin, docent i nationalekonomi och en av författarna bakom studien.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.