Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ny managing director för Intrums italienska verksamhet

Nyheter
Publicerad: 2021-04-29 08:00
Intrum, kredihanteringsföretag Foto: Henrik Montgomery / TT

Alberto Marone har utsetts till Managing Director för Intrums verksamhet i Italien.

Intrum meddelar att bolaget utsett en ny managing director för verksamheten i Italien. Alberto Marone, som tillträder sin nya roll idag den 29 april, kommer närmast från rollen som Group Investment Director för Intrum. 

Tidigare M&A-ansvarig

Alberto har sedan 2018 ingått i Intrum Italiens ledningsgrupp, som Head of M&A and Strategy för det strategiska partnerskapet med Intesa Sanpaolo. Alberto har tidigare arbetat som Director på UBS investmentbank i London med fokus på europeiska finansiella institutioners och finansiella sponsorers kapitalmarknadsaktiviteter. 

– Jag är väldigt glad över att Alberto Marone har tackat ja till rollen som Managing Director för Intrum Italien. Alberto har gedigen och relevant erfarenhet från flera ledande roller på såväl Intrum som inom andra bolag, vilket skapar goda förutsättningar för utveckling av vårt strategiska partnerskap med Intesa Sanpaolo och vår position på den viktiga italienska marknaden, säger Anders Engdahl, vd och koncernchef för Intrum. 

Rapporterar till vd och koncernchef

Alberto Marone kommer att rapportera direkt till vd och koncernchef Anders Engdahl samt ingå i Intrums Group Management Team. Han ersätter Marc Knothe, som tillträder rollen som Managing Director för Intrums verksamheter i Tyskland och Österrike.


Dela sidan:
Skriv ut: