Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Norwegian avvecklar sina långdistansflygningar

Nyheter
Publicerad: 2021-01-14 08:50
Norwegians dotterbolag i konkurs

Flygbolaget Norwegian har drabbats hårt av coronapandemin och har beslutat att lägga ned sina långdistansflygningar för att satsa fullt ut på flygningar inom Europa.
”Norwegians hela Dreamlinerflotta har varit parkerad sedan mars 2020 och det finns en stor osäkerhet kring efterfrågan på långdistanslinjer framöver. Med sådana förutsättningar är Norwegians långdistansverksamhet inte hållbar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Norwegians nya affärsplan baseras istället på ett ”europeiskt kordistanslinjenät” där målsättningen är att erbjuda billiga flygbiljetter på inrikesresor i Norge, resor i Norden samt mellan Norden och andra viktiga destinationer i Europa.

– Inrikesresor i Norge och flygningar mellan vår nordiska hemmamarknad och resten av Europa har alltid varit själva ryggraden i Norwegians linjenät och det är just det som ligger till grund för hur Norwegian ska se ut i framtiden, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i pressmeddelandet.

Beslutet att avveckla verksamheten med långdistansflygningar fattas alltså mot bakgrund av de reserestriktioner som införts världen över under den pågående pandemin och innebär att man kommer att tvingas till ett stort antal uppsägningar.

– Vårt viktigaste fokus nu är att bygga ett starkt och lönsamt Norwegian så att vi kan behålla så många arbetsplatser som möjligt. Det kommer att ta lång tid innan efterfrågan på långdistansresor kommer tillbaka och därför har vi valt att fokusera på ett starkt europeiskt linjenät när vi kommer ut ur reorganiseringsprocessen. Det här beslutet kommer dessvärre påverka många av våra medarbetare och är därför ett tungt beslut att fatta. Jag vill rikta ett stort tack till alla berörda kollegor för deras mångåriga insats på Norwegian, säger Jacob Schram.

Bolaget utlovar dock pengarna tillbaka för de kunder som har framtida långflygningar inbokade.


Dela sidan:
Skriv ut: