Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordnets tidigare vd blir vd för Applicon

Nyheter
Publicerad: 2020-06-29 08:25

Håkan Nyberg tillträder som ny vd på Applicon. Efter drygt åtta år på vd-stolen för Applicon lämnar Tomas Wikström sin post.

Håkan Nyberg som tidigare varit vd för nordiska banker som Nordnet och Ikano Bank, blir ny vd för Applicon när Tomas Wikström efter åtta år på vd-stolen nu lämnar sin tjänst.

Applicon erbjuder innovativa digitala lösningar och tjänster inom core banking för bank- och finanssektorn. Sedan 2012 har bolaget ställt om sin affär från att sälja konsulttimmar till att leverera helhetslösningar innefattande både produkter och tjänster. Inom ramen för detta har bolaget etablerat banksystem på två av Sveriges tio största banker och sköter nu även förvaltningen av systemen.

– Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Applicons verksamhet och skapa ännu större tillväxt i bolaget, säger Håkan Nyberg som med över 30 års erfarenhet från finanssektorn har lett flera stora digitala projekt, bland annat utvecklingen av Swedbanks internetbankplattform samt det konsortium av banker som utvecklade BankID.

Coronakrisen har ytterligare accelererat utvecklingen

– Digitaliseringen går i allt snabbare takt och coronakrisen har ytterligare accelererat utvecklingen. Det innebär att bankerna har fått ett ökat behov av att ta fram kundnära lösningar, vilket vi kan hjälpa dem med. Vårt motto är att göra den komplexa finansvärlden enkel – det är en bra sammanfattning av vår drivkraft mot framtiden, menar Håkan.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.