Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordnet lanserar fyra egna indexfonder

Nyheter
Publicerad: 2020-06-30 08:15
Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Nordnet lanserar fyra egna indexfonder som täcker de största regionerna i världen. Fonderna förvaltas i samarbete med JP Morgan.

Nordnet lanserar nu fyra egna indexfonder som täcker de största bolagen i USA respektive Europa, samt på tillväxtmarknaderna. Dessutom lanseras en globalfond. 

– En indexfond är något av den ultimata sparprodukten, som passar för såväl månadssparande som större investeringar. Jag är väldigt stolt över den här lanseringen – vi har lyckats sätta ihop fonder som följer breda och välkända index, och som har ett lågt pris. Just den kombinationen är väldigt kraftfull och ger hög spararnytta, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Årsavgifterna

USA-fonden följer det välkända indexet S&P 500, och de tre övriga fonderna följer MSCI World, MSCI Europa och MSCI Emerging Markets. De årliga avgifterna för fonderna är 0,20 procent för Global, USA och Europa, samt 0,40 procent för Tillväxtmarknader.

– När vi frågar våra kunder vilka produkter som de helst vill att vi ska utveckla, så kommer egna indexfonder väldigt högt upp på listan. Vi har sedan tidigare produker som täcker de nordiska marknaderna, men med dagens lansering får vi en mer fullständig familj av indexfonder och våra kunder kan nu enkelt och billigt investera globalt, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Fonderna förvaltas i samarbete med JP Morgan.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.