Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordnet lanserar elektronisk handel på Londonbörsen

Nyheter
Publicerad: 2022-05-30 09:03

Nordnet lanserar idag elektronisk handel på London Stock Exchange och kommer att erbjuda handel i de 350 största aktierna på Londonbörsen.

– Vi är mycket glada över att kunna öppna den digitala dörren till Londonbörsen, och lansera elektronisk handel på en av världens största och mest likvida finansiella marknadsplatser. Aktiehandel genom digitala plattformar är något av Nordnets kärnverksamhet, och därför känns det extra kul att kunna addera en så viktig börs som London till vårt sortiment, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Det samlade marknadsvärdet för bolag noterade på Londonbörsen uppgår till cirka 3 500 miljarder dollar. Som jämförelse har Nasdaq Nordic – som driver börserna i Sverige, Danmark och Finland – ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 2 200 miljarder dollar.

– Brexit till trots är Londonbörsen fortsatt helt central ur ett globalt finansiellt perspektiv. Med den här lanseringen kommer våra kunder få tillgång till ett helt nytt placeringsuniversum och möjligheten att investera i ett stort antal välkända varumärken, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Nordnet kommer att erbjuda handel i de 350 största aktierna på Londonbörsen, motsvarande de aktier som ingår i indexen FTSE100 samt FTSE 250. Bland de mer välkända bolagen kan nämnas Burberry, Rolls Royce, Vodafone, Unilever, Lloyds och HSBC.


Dela sidan:
Skriv ut: