Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordic Capital säljer hela innehavet i Munters

Nyheter
Publicerad: 2020-02-14 08:01
Foto: Anders Wiklund/TT

Nordic Capital fick i går ett bud på hela innehavet i Munters Group som riskkapitalbolaget accepterade.

Sent i går kväll meddelade riskkapitalbolaget att man har sålt resterande aktier i Munters Group, motsvarande 14,7 procent till en grupp institutionella investerare.

En del av transaktionen villkoras av godkännande från konkurrensmyndigheter. Nordic Capital förväntar sig att transaktionen godkänns och kommer efter försäljningen inte längre äga några aktier i Munters.

Nordic Capitals innehavsperiod

”Under Nordic Capitals ägarskap har Munters genomgått en omfattande transformation och utveckling, vilket har positionerat företaget för att på ett hållbart sätt fortsätta sin tillväxt på marknader med stabila och gynnsamma förutsättningar”, skriver Nordic Capital i pressmeddelandet.

Nordic Capital blev majoritetsägare i Munters genom ett rekommenderat offentligt bud 2010 och företaget avnoterades samma år. Munters Group AB noterades återigen på NASDAQ OMX Stockholm i maj 2017 och Nordic Capital har varit en av företagets största ägare fram till den slutliga försäljningen.

Intäkterna har ökat

Munters har vuxit från 2 100 anställda och intäkter på 3,8 miljarder kronor 2009 till dagens 3 100 anställda och intäkter på 7,1 miljarder kronor, 2019.

– Företaget har utvecklats starkt under Nordic Capitals ägarperiod. Nu med en ny kraftfull och erfaren ledning på plats är Munters väl positionerad att leverera fortsatt tillväxt i linje med sin strategi. Nu fortsätter Munters sin resa och det är dags att överlämna ägandet vidare, säger Andreas Näsvik, Partner och Head of Industrial & Business Services, Nordic Capital Advisors.


Dela sidan:
Skriv ut: