Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordic Capital investerar i fintechbolaget Qred

Nyheter
Publicerad: 2021-09-13 08:37
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nordic Capital Evolution investerar i fintechbolaget Qred. Investeringen sker i partnerskap med Qreds ledning och grundare, med målet att tillsammans och med stor kraft fortsätta att expandera verksamheten i Europa.

Nordic Capital Evolution meddelar under måndagsmorgonen att bolaget har träffat ett avtal om att investera i fintechbolaget Qred. Investeringen sker i partnerskap med Qreds ledning och grundare, med målet att tillsammans och med stor kraft fortsätta att expandera verksamheten i Europa, enligt ett pressmeddelande.

Växande efterfrågan

”Nordic Capital kommer att stötta bolaget i att fortsätta växa, att investera i nya tjänster för ansvarsfull och inkluderande kreditgivning samt att expandera internationellt”, framgår det.

– Qred har visat att det finns en stor och växande efterfrågan på kredittjänster för företagskunder som storbankerna inte har prioriterat. Nu är vi redo att ta nästa, expansiva steg till att bli den ledande finansiella plattformen för småföretag i Europa genom våra digitala produkterbjudanden. Jag är mycket glad över att ha Nordic Capital ombord nu. De är bästa möjliga partner för oss på denna resa och vi ser fram emot att dra nytta både av deras expertis inom finansiella tjänster och deras stora internationella nätverk, säger Emil Sunvisson, Qreds VD och grundare.

Vill nå fler geografiska marknader

Nordic Capital blir en betydande ägare i bolaget medan nuvarande grundare och ledning kvarstår som huvudägare. Som en aktiv partner kommer Nordic Capital att stötta Qreds expansion med sin omfattande expertis inom finansiella tjänster, sitt breda internationella nätverk och med kapital för produktutveckling och investeringar i innovativ teknologi.

– Vi är mycket imponerade av Qreds starka utveckling och nyskapande modell. Genom att identifiera ett nytt marknadssegment och kombinera det med ledande teknologi har bolaget öppnat vägen för många småföretag att växa och förverkliga sina drömmar. Studier visar att brist på finansiering är en av de största utmaningarna för småföretagare, samtidigt som varje krona som lånas ut till småföretagare ökar BNP-tillväxten, skapar nya jobb och extra skatteintäkter. Nordic Capital ser stor potential att tillsammans med Qreds ledning och grundare öka tillväxttakten ytterligare, nå fler geografiska marknader och utveckla nya lösningar för småföretagare, säger David Samuelson, Principal, Nordic Capital Advisors.

130 medarbetare

Qreds teknik har sedan starten lockat cirka 25 000 småföretagare i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och Belgien. Under 2020 startade Qred även ett samarbete på den brasilianska marknaden. I dag använder cirka 12 000 småföretag Qred för att få tillgång till finansiering och kreditlösningar.

Qred har cirka 130 medarbetare, huvudkontor i Stockholm och regionala kontor i Helsingfors och Malmö.

”Partnerskapet med Qred följer Nordic Capitals strategi att investera i innovativa företag med potential att bli framtidens vinnare. Investeringen görs i linje med ambitionen att bredda Nordic Capitals framgångsrika värdeskapande modell till att nu även omfatta medelstora företag”, framgår det av pressmeddelandet.

Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden. Finansiella detaljer uppges inte.


Dela sidan:
Skriv ut: