Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordic Capital avser att sälja storpost i Intrum

Nyheter
Publicerad: 2021-06-09 07:29

Nordic Capital avser att sälja 17,3 procent av sitt innehav i Intrum, motsvarande 8,2 procent att de totala aktierna i Intrum.

Nordic Capital meddelar sent under tisdagen sin avsikt att erbjuda aktier i kredithanteringsbolaget Intrum till institutionella investerare. SEB, Citigroup och JP Morgan har anlitats för att utforska möjligheten att sälja cirka 8,2 procent av det emitterade aktiekapitalet i Intrum till svenska och internationella institutionella investerare i en accelererad bookbuilding-process.

Kvarstår som storägare

Nordic Capital kvarstår som storägare i Intrum och det nuvarande innehavet uppgår till 57 728 956 aktier, vilket motsvarar 47,4 procent. Den planerade aktieförsäljningen representerar cirka 10 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 17,3 procent av Nordic Capitals innehav i Intrum.

– Nordic Capital ser fortsatt stor potential i Intrum och kvarstår som största ägare. Under ägarperioden på sju år har det som i dag är Intrum vuxit kraftigt och blivit ledande i Europa inom kredithantering. Samtidigt är Nordic Capital inte eviga ägare i sina portföljföretag och minskar nu sitt innehav för att realisera värde åt investerarna i Nordic Capitals fonder. Det är en naturlig del av ägarmodellen, säger Andreas Näsvik, partner på Nordic Capital i pressmeddelandet som publicerades efter börsens stängning på tisdagen.

Pris per aktie

Priset per aktie i aktieförsäljningen kommer att bestämmas genom den accelererade book building-processen.

SEB, Citi and JP Morgan har anlitats för att sköta den accelererade bookbuilding-processen som inleddes vid börsens stängning på tisdagen.

Nordic Capital har gått med på en 90-dagars låsningstid i förhållande till sina återstående aktier i Intrum.


Dela sidan:
Skriv ut: