Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordea förvärvar Advinans digitala pensionsplattform

Nyheter
Publicerad: 2023-01-19 08:29

Nordea förvärvar den digitala pensionsplattformen Advinans med totalt 35 medarbetare.

Nordea meddelar under torsdagen att banken förvärvat Advinans, som är en digital plattform för tjänstepensioner, med lösningar för pensionsadministration, pensionsrådgivning och förmåner för medarbetare. Företaget har 35 medarbetare och omkring 100 företagskunder.  

”Förvärvet av Advinans är i linje med Nordeas strategiska plan att växa inom lönsamma affärssegment och utöka vårt digitala erbjudande på företagssidan. Dessutom stärker det Nordeas ställning inom tjänstepensioner i Sverige”, framgår det av ett pressmeddelande.

Ska förenkla för Nordeas företagskunder

Advinans ska integreras i Nordea och drivas under Nordeas varumärke.

– Vi är glada över att kunna presentera detta förvärv och välkomnar Advinans medarbetare och kunder till Nordea. Advinans tillhandahåller en marknadsledande digital plattform som kommer att erbjudas Nordeas företagskunder och förenkla deras pensionsadministration. Att kombinera Advinans digitala plattform med Nordeas pensionserbjudande kommer att hjälpa oss att skapa ännu bättre kundupplevelser. Förvärvet är också helt i linje med Nordeas strategi och stärker vår ställning på den svenska pensionsmarknaden, säger Johan Nystedt, vd för Nordea Liv & Pension i Sverige. 

Grundare av Advinans är Fredrik Burling som tidigare arbetat på Boston Consulting Group. 2019 fyllde bolaget på kassan med ambitionen att börsnoteras. Erik Selin, Harald Mix, Håkan Roos och Erik Mitteregger samt riskkapitalbolaget Segulah har funnits med som investerare, enligt Realtid.se.

Nordeas förvärv förutsätter sedvanligt godkännande från relevanta myndigheter och förväntas slutföras under andra kvartalet 2023.

Transaktionen innebär ingen betydande inverkan på Nordeas finansiella resultat.


Dela sidan:
Skriv ut: