Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nordax Bank ändrar företagsnamn till Noba Bank Group

Nyheter
Publicerad: 2023-03-09 08:12
Jacob Lundblad, CEO, Nordax

Nordax Bank ska ändra företagsnamnet till Noba Bank Group för att samla de fristående varumärkena Bank Norwegian, Nordax Bank och Svensk Hypotekspension under ett gemensamt koncernnamn – NOBA.

Nordax Bank har under onsdagen initierat en process för att ändra företagsnamnet till Noba Bank Group. Enligt bolaget är namnändringen en del i processen som syftar till att etablera ett nytt koncernnamn som samlar alla tre existerande varumärken, Bank Norwegian och Nordax Bank samt Svensk Hypotekspension under ett koncernnamn – Noba.

Varumärkena, inklusive Nordax Bank, kommer fortsatt att verka separat, så som tidigare.

Kräver FI:s godkännande

Namnändringen kräver Finansinspektionens godkännande innan det registreras hos Bolagsverket, vilket förväntas ske under andra kvartalet 2023.  

– Det här är ett första steg på resan mot att skapa en gemensam identitet för gruppens samtliga varumärken. Detta ger oss en bättre möjlighet att berätta vilka vi är, vad vi står för och vad vi erbjuder, samt vilken potential hela gruppen Noba har, säger Jacob Lundblad, VD på Nordax Bank.

– Genom Noba kommer vi tydligare kunna kommunicera den gemensamma kraften av att ha kunskapen, storleken och specialiseringen för att utmana storbankerna, fortsätter han.


Dela sidan:
Skriv ut: