Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Non-fungible tokens – möjligheter och risker

Nyheter
Publicerad: 2022-12-16 11:44

Nike, NBA, Quentin Tarantino och Björn Borg – många är det som har identifierat NFT-teknikens möjlighet att kommersialisera digitalt innehåll som en lukrativ ny framtidsmarknad. Men den breda och rekordsnabba kommersialiseringen av non-fungible tokens under 2021 har också omedelbart givit upphov till flera komplicerade immaterialrättsliga frågor. Vad behöver svenskar och svenska företag tänka på när det gäller NFT:er, och vilka kan konsekvenserna bli om man inte är tillräckligt insatt? Hans Eriksson och Måns Ullman vid Westerberg & Partners reder ut begreppen.Analysen är en kortversion av expertkommentaren som finns i sin helhet hos Blendow Lexnova.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.