Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Myndigheter ska informera om riskerna med lustgasberusning

Nyheter
Publicerad: 2023-03-16 11:07
Socialminister Jakob Forssmed (KD) Foto: Jessica Gow / TT

Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelserna får 3 miljoner kronor av regeringen i syfte att sprida kunskap om riskerna med att använda lustgas i berusningssyfte.
– Det här är åtgärder vi sätter in här och nu i väntan på att utredningen som pågår om lustgas ska bli färdig, säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i ett pressmeddelande.

Just nu pågår en utredning som har i uppdrag att föreslå reglering av icke-medicinsk användning.

Regeringen oroas dock av det ökade bruket av lustgas i berusningssyfte och uppger i pressmeddelandet att man ”ser allvarligt på situationen med skadligt bruk”. Därför ger man nu Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelserna tre miljoner kronor att använda för att sprida kunskap om riskerna med lustgasanvändande i berusningssyfte.

– Användning av lustgas i berusningssyfte har under senare år blivit en allt vanligare företeelse och det är uppenbart att information om riskerna behöver spridas i större utsträckning. Det här är åtgärder vi sätter in här och nu i väntan på att utredningen som pågår om lustgas ska bli färdig, säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: