Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Musk väntas sälja 10 procent av Tesla-innehav efter fråga på Twitter

Nyheter
Publicerad: 2021-11-08 08:18
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: AP Photo/Matt Rourke

Teslas vd Elon Musk väntas nu sälja 10 procent av sina aktier i Tesla efter ha ställt frågan till sina Twitter-följare som röstade ja på frågan.

En majoritet av Elon Musks twitter-följare, 58 procent, röstade igenom att Tesla-vd:n skulle sälja 10 procent av sitt innehav i elbilsbolaget. Nu väntas han genomföra affären, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Frågan till följarna

Frågan han ställde till sina följare på Twitter var:  ”Mycket har den senaste tiden sagts om att orealiserade vinster är en sorts skattesmitning, så jag föreslår att sälja 10 procent av mina aktier i Tesla. Stödjer du detta?”.

Totalt hade över 3,5 miljoner, av Musks 62,6 miljoner, Twitter-följare deltagit i omröstningen.

Efteråt följde han upp med att skriva att han skulle följa resultatet.

Bakgrunden till försäljningen

Bakgrunden till Elon Musks tweet är en debatt i USA om hur miljardärer ska betala mer i skatt, där bland annat finansministern Janet Yellen har luftat idén att beskatta orealiserade kapitalvinster, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt CNBC står dock Elon Musk inför en skattenota på 15 miljarder senare i år och detta kan vara den verkliga anledningen till försäljningen.

Enligt Bloomberg News som talat med analytiker innebär försäljningen om 10 procent av innehavet att aktiens så kallade free float ökar med omkring 1,5-2 procent.


Dela sidan:
Skriv ut: