Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Mördare döms till 12 års fängelse – anstiftaren får 16 år

Nyheter
Publicerad: 2020-02-04 14:38
Genrebild Foto: Jessica Gow / TT /

För knappt ett år sedan hittades en 46-årig man död i en brinnande rishög.
I dag dömdes fyra personer, en 15-årig flicka, hennes pojkvän, dennes pappa och farbror för inblandning i mordet.
Mördaren dömdes till 12 års fängelse, och hans farbror till 16 år för att han anstiftat mordet.

Det var den 21 februari förra året som en brand i en rishög upptäcktes i Forsby, söder om Knivsta. I rishögen hittades en 46-årig man död – skjuten till döds.
Det skulle visa sig att det tidigare under kvällen varit ett våldsamt bråk i en lägenhet, som slutade med att 46-åringen sköts till döds med flera skott.

Kammaråklagare Anne Sjöblom åtalade totalt sex personer för inblandning i brottet. Två personer, 19-åringen och hans farbror, åtalades för mord. 19-åringens pappa åtalade för att ha hjälpt sonen att flytta kroppen, och den 15-åriga flickvännen för skyddande av brottsling.

Fyra döms

I dag kom domen i Uppsala tingsrätt.
Den 19-årige mannen döms för mord, brott mot griftefriden och grovt vapenbrott till 12 års fängelse. Rätten anser att straffvärdet var 16 år, men på grund av sin ålder får han straffrabatt med fyra år.
Farbrodern döms för anstiftan till mord, alltså för att ha förmått bror sonen att mörda mannen, och grovt vapenbrott till 16 års fängelse, pappan till ett års fängelse för bland annat skyddande av brottsling och den 15-åriga flickvännen döms för skyddande av brottsling till ungdomstjänst.

Samtliga åtalade nekade till att ha något med mordet att göra under rättegången, men under förhören hade 19-åringen pekats ut, vilket rätten tog fasta på.


Dela sidan:
Skriv ut: