Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Mitt under corona-kris: EY rekryterar 200 medarbetare i Sverige

Nyheter
Publicerad: 2020-08-24 08:52
Anna Svanberg, vd EY Sverige.

Revisions- och rådgivningsföretaget EY rekryterar 214 nyexaminerade i augusti och inom alla affärsområden.

EY meddelar i dag att revisions- och rådgivningsföretaget nu välkomnar 214 nya medarbetare till EY i Sverige. Medarbetarna rekryteras till alla affärsområden, men en majoritet rekryteras till det största affärsområdet Assurance (revision och redovisning). Det är något färre nyexaminerade som rekryteras nu jämfört med förra året vid denna tidpunkt.

Ser ett fortsatt behov

– Det känns glädjande att även under dessa tider kunna välkomna många nya medarbetare i Sverige. Vi fortsätter att leta efter talanger även i dessa tider och det är minst lika viktigt, om inte ännu mer nu att bygga talangpool för framtiden och fortsatt rekrytering. Vi ser fortsatt behov inom revision och redovisning, men även ett ökat behov av STEM-profiler (Science, Technology, Engineering and Mathematics) inom alla våra affärsområden i den allt snabbare utveckling som covid-19 driver på, säger Anna Svanberg vd på EY i Sverige.

Av pressmeddelandet framgår det att de som anställts nu på EY inom Assurance går ett omfattande introduktionsprogram på cirka två veckor. I år har programmet anpassats och tar hänsyn Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat genom digital utbildning och sedan uppdelning i mindre grupper på flera olika platser i Sverige.

Rankas högt av studenter

Bland studenter är EY en av de mest attraktiva arbetsgivarna. Det är nästan 17 000 ekonomistudenterna som svarat på Universums undersökning för 2020 och de rankar EY på plats 3 i Norden.

EY finns också med på den nordiska listan över IT-studenternas och ingenjörernas mest attraktiva arbetsgivare. Bland IT-studenter hamnar EY på plats 24 och bland ingenjörerna på plats 32.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.