Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Misstänkt förskingring – Swedsec återkallar privatrådgivares licens

Nyheter
Publicerad: 2023-01-18 08:14
Foto Leif R Jansson / TT

En privatrådgivare har för egen vinning genomfört transaktioner mot ett 40-tal kunders konton. Oegentligheterna uppgår till ett flertal miljoner kronor. Swedsecs disciplinnämnd återkallar privatrådgivarens licens och en brottsutredning avseende grov förskingring har inletts.

Ett företag har anmält en av sina anställda privatrådgivare till Swedsecs disciplinnämnd då det uppdagats att rådgivaren för egen vinning genomfört transaktioner mot enskilda kunders konton.

När privatrådgivaren konfronterades med detta medgav han sin skuld i enlighet med vad företaget då hade observerat. Transaktionerna bedöms beröra ett 40-tal kunder och omfattningen av oegentligheterna uppgå till ett flertal miljoner kronor, enligt Swedsecs beslut.

Brottsutredning inledd

Licenshavaren stängdes omgående av från arbetet och varslades samtidigt om avsked. Hans anställning har avslutats. Det framgår även av beslutet att det pågår en brottsutredning avseende grov förskingring som gäller att privatrådgivaren i sin anställning överfört betydande värden till sig själv från ett större antal kunder.

Enligt Swedsecs disciplinnämnd är det ”uppenbart att licenshavarens agerande är av sådant slag att hans licens ska återkallas”.


Dela sidan:
Skriv ut: