Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Mikael Rånes utses till vd för Amasten och Mattias Lundgren till CFO

Nyheter
Publicerad: 2021-02-19 07:33
Mikael Rånes.

Fastighetsbolaget Amasten får nya toppchefer. Mikael Rånes har utsetts som vd och Mattias Lundgren som CFO och vice vd för bolaget.

Styrelsen för Amasten Fastighetsmeddelar att man utsett Mikael Rånes som vd och Mattias Lundgren som CFO och vice vd för bolaget. Mikael Rånes tillträder per omgående.

– Det känns som ett naturligt steg att överta ledningen för bolaget. Med förvärvet av SSM tar vi nästa steg i Amasten utveckling och jag ser fram emot att göra det tillsammans med Mattias, Mikael Rånes, VD på Amasten.

Tidigare tillförordnad vd

Mikael Rånes utsågs som tillförordnad vd för Amasten den 16 november 2020 i samband med att tidigare vd Jan-Erik Höjvall gick i pension. Mikael Rånes var dessförinnan verksam som förvaltningschef med ansvar för förvaltningsorganisationen.

Mattias Lundgren kommer senast från SSM där han varit vd och koncernchef. Han tillträder den nya rollen 2021-03-01. Hans Ragnarsson, nuvarande CFO/vVD och Sebastian Schönström, nuvarande finanschef, har meddelat styrelsen att de avslutar sina anställningar till hösten. 

– Som ordförande för Amasten och tidigare ledamot i SSM:s styrelse känner jag Mikael och Mattias väl. Med Mikaels långa erfarenhet inom fastighetsbranschen i kombination med Mattias gedigna erfarenhet från bostadsutveckling i noterade bolag har jag stark tilltro till Amastens fortsatta utveckling, Bengt Kjell, styrelseordförande på Amasten.

Närståendeförvärv

Amasten meddelar även ett närståendeförvärv om 8 fastigheter i Skövde och Mariestad, med ett sammanlagt årligt hyresvärde om cirka 6 miljoner kronor. 

Förvärven sker i bolagsform och köpeskillingen baseras på att fastigheterna har ett sammanlagt överenskommet marknadsvärde om 93,5 miljoner kronor. Köpeskillingen ska delvis erläggas genom 1 500 000 nyemitterade stamaktier i Amasten, vilka ska emitteras till en teckningskurs om 8,35 kronor per stamaktie. Tillträde är planerat till den 31 mars 2021. 

Säljare är, direkt och indirekt, Rånes Management AB, som ägs av Mikael och Lena Rånes.


Dela sidan:
Skriv ut: