Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Maria Strandberg lämnar rollen som CFO på Castellum

Nyheter
Publicerad: 2022-11-17 08:40

Maria Strandberg lämnar sin roll som CFO på Castellum. Rekryteringsprocess inleds omedelbart.

Samtidigt som Castellum nu ser över sin finansieringssituation efter ägaren Roger Akelius skarpa kritik väljer Castellums CFO Maria Strandberg att lämna sin roll som på Castellum. Hon tillträdde så sent som i mars i år och har således endast innehaft sin position i åtta månader. Maria Strandberg kommer att kvarstå i sin roll medan rekrytering av ny CFO pågår, meddelar bolaget.

– Jag vill tacka Maria för hennes insatser på Castellum, inte minst för det stora arbete som gjorts för att integrera ekonomifunktionerna under sammanslagningen av Castellum och Kungsleden under året. Jag önskar Maria lycka till på nästa uppdrag, säger Rutger Arnhult, verkställande direktör, Castellum AB. 

Rekryteringsprocessen för en ny CFO inleds omedelbart.

Kritiken och utdelningen

Det var två veckor sedan som Roger Akelius gick ut i Göteborgs Posten med skarp kritik mot Rutger Arnhult och Castellums sätt att hantera finansieringskostnaderna. Han uppgav bland annat att Castellum bör slopa utdelningen för att slippa gå i konkurs.

Castellums styrelse meddelade denna vecka att man beslutat om en skärpt finanspolicy och ett besparingsprogram med minskat investeringsutrymme under 2023 i syfte att stärka bolagets balansräkning. Styrelsen kommer inte heller att föreslå utdelning till kommande årsstämma.


Dela sidan:
Skriv ut: