Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Marginalen Bank i samarbete med fintechbolaget Gimi

Nyheter
Publicerad: 2020-05-19 08:22
Gimi grundat av Philip Haglund.

Marginalen Bank inleder ett samarbete med fintechbolaget Gimi, grundat av den allsvenska fotbollsspelaren Philip Haglund.

Marginalen Bank meddelar under tisdagsmorgonen att banken har som första svenska bank inlett ett samarbete med fintechbolaget Gimi.

Gimi är en digital spargris som ska lära barn ett sunt förhållande till pengar, och hjälpa föräldrar att sköta veckopengen i en digital era.

Lär barn och ungdomar grunderna i privatekonomi

Marginalen Bank vill genom samarbetet ”erbjuda säkra och pedagogiska kort och betallösningar för barn och ungdomar i en digital miljö som de känner sig hemma i”.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda barn och ungdomar säkra betallösningar i en modern digital miljö som de känner igen sig i. Det är givetvis extra tillfredställande att även få bidra till att öka den ekonomiska förståelsen genom Gimis tjänst, som på ett pedagogiskt sätt lär barn och ungdomar grunderna i privatekonomi och uppmuntrar dem till att hantera sina pengar klokt, säger Haris Serhatlic, marknadschef på Marginalen Bank.  

Trygga föräldrarna att ha full kontroll

I Gimi-appen lägger barn in vad de vill spara till och genom sin vecko- eller månadspeng blir drömmen sedan uppfylld. Föräldrarna för över pengar till barnens kort på vecko- eller månadsbasis och barnen kan själva avgöra hur mycket pengar som ska läggas på drömmen och hur mycket som får spenderas. Gimis kort vänder sig till barn från 7 år. 

– Det svenska samhället blir alltmer kontantfritt, vilket medför att nästa generation behöver få nya förutsättningar för att skapa sig en ekonomisk förståelse. Vi har skapat Gimi för att säkerställa just detta och samtidigt trygga föräldrarna i att de har full kontroll över sina barns ekonomiska beteenden. Vi väldigt glada över att Marginalen Bank valt att erbjuda Gimi Master till sina familjer och vi ser fram emot att välkomna Marginalens kunder in i appen, säger Philip Haglund, grundare av Gimi. 


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.