Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

MAQS satsar på skogen – rekryterar jurist från SCA

Nyheter
Publicerad: 2021-11-09 11:59
Fotograferna Holmberg / TT /

Affärsbyrån MAQS satsar på skogsjuridik och etablerar ny branschgrupp med säte i Sundsvall.
Gruppen leds av Jannie Strømberg, tidigare jurist på SCA.
– De juridiska frågorna från branschen kopplat till digitalisering, transport och logistik samt hållbarhet har ökat enormt och jag ser fram emot att driva MAQS branschsatsning mot skogsindustrin, säger Jannie Strømberg i ett pressmeddelande.

Jannie Strømberg är MAQS andra tunga rekrytering från SCA det senaste året. Redan i december förra anställde man bolagets tidigare chefsjurist, Jan Svedjebrant, i syfte att kunna erbjuda sina kunder specialiserad rådgivning inom skogsindustrin och nu startar byrån en helt specialiserad grupp på området.

– Nu tar vi nästa steg och utökar med ytterligare kompetens samtidigt som vi etablerar en dedikerad grupp med fokus på skog, berättar Katrin Troedsson, vd på MAQS Advokatbyrå. 

Jannie Strømberg har arbetat som bolagsjurist på SCA i 12 år och har, utöver sin anställning där, även erfarenheter som dansk advokat inom miljörätt.

– Jag och mina kollegor på MAQS har god insikt i och ett genuint intresse för skogsbranschen, dess ägare och frågor som rör skogsnäringen. De juridiska frågorna från branschen kopplat till digitalisering, transport och logistik samt hållbarhet har ökat enormt och jag ser fram emot att driva MAQS branschsatsning mot skogsindustrin, säger Jannie Strømberg, Legal Director på MAQS Advokatbyrå.


Dela sidan:
Skriv ut: