Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Fängelse för mäklare som tagit pengar avsedda för realisationsvinstskatt

Fastighetsrätt
Publicerad: 2014-03-24 11:55

 

Mäklaren skulle ha använt pengarna för att betala in kommande realisationsvinstskatt till Skatteverket men istället att tog hon pengarna själv. Mäklaren har även vid ett annat tillfälle mottagit en handpenning på 50 000 kronor och därefter tagit de pengarna till sig själv.

Tingsrätten konstaterar nu att mäklarens erkännanden stöds av övrig utredning, Domstolen konstaterar även att mäklaren mottagit pengarna med redovisningsskyldighet, att det handlat om större summor och att de drabbade haft anledning att lita på att hon som mäklare utförde uppdragen på ett korrekt sätt.

 Efter en samlad bedömning finner tingsrätten att mäklaren missbrukat en ansvarsfull ställning på ett sådant sätt att handlingarna ska bedömas som grov förskingring. Mäklaren döms till fängelse i ett år och två månader och hon ska även betala drygt 1.3 miljoner kronor i skadestånd.

Foto: TT


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.