Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Loomis lanserar ny betaltjänst – först i Danmark sedan i Sverige

Nyheter
Publicerad: 2020-09-09 11:29
Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis.

Loomis lanserar den nya betalningslösningen Loomis Pay med sikte på mindre och medelstora handlare. Tjänsten lanseras först i Danmark och under 2021 i Sverige.

Loomis lanserar Loomis Pay, en betalningsplattform för detaljhandlare som hanterar samtliga former av betalningar oavsett om det gäller kontanter, kort eller andra digitala alternativ och oavsett om de sker i fysisk butik eller via e-handel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stommen i Loomis nuvarande verksamhet, värdetransporter (CIT) och kontanthantering (CMS), kommer fortsätta att vara Loomis kärnverksamhet och Loomis Pay kommer att komplettera den befintliga verksamheten.

Initialt kommer Loomis Pay att rikta sig till mindre och medelstora handlare. Loomis har för närvarande CIT- och CMS-avtal med cirka 85 000 handelskunder på de nordiska marknaderna.

Nå en omsättning över 3 miljarder kronor

Ambitionsnivån, i ett första steg, är att inom fem år nå en omsättning för tjänsten överstigande 3 miljarder kronor med en god rörelsemarginal. Loomis Pay beräknas generera positivt rörelseresultat (EBITA1)) 2023. 

Under åren 2020-2022 kommer ytterligare investeringar att genomföras i produktutveckling och andra aktiviteter för Loomis Pay.

Loomis bedömer att cirka 100 miljoner kronor per år kommer att netto kostnadsföras i resultaträkningen.

Loomis planerar att lansera Loomis Pay till handelskunder i Danmark under hösten i år. Tjänsten kommer i början av 2021 att kunna erbjudas på den svenska marknaden.

Förvärvat danska bolag

Loomis har utvärderat de bästa tekniska lösningarna för Loomis Pay och som komplement till egen utveckling förvärvat det danska teknikbolaget GoAppified.

Kristoffer Labuc kommer att vara vd för Loomis Pay.

– Lanseringen av nya digitala betalningslösningar är ett stort och viktigt steg för Loomis. Vi kommer att bredda vårt erbjudande till våra kunder och bli en helhetsleverantör av samtliga former av betalningar. Marknaden som nu öppnas upp är betydande och vi kommer att ha stor nytta av det omfattande nätverk vi redan har när det gäller att nå ut till våra befintliga och framtida kunder för att lansera Loomis Pay, kommenterar Loomis vd och koncernchef Patrik Andersson.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.